fredag 30 december 2011

Det börjar trilla på plats....

Nu är jag hemma efter att ha lämnat Ronnies bror Dan på Arlanda. Han är igenom säkerhetskontrollen och har förhoppningsvis redan fått i sig en jäger och en pilsner. Han har idag åkt från Värmland för vidare färd mot Argentina. I bagaget har han bromsklotsar och ytterligare ett nav till Dodgen som jag inhämtat i Spånga + lite "dollares" för att ha till ett stilla samtal där det inte finns kameror... 
Tack till ALLA som mycket välvilligt erbjudut sina tjänster i alla ledder och nivåer!!! Min telefon har gått varm under dagen.

Ronnie var, sist jag talade med honom nästan igenom hela besiktningen med hojen.


Mitt och Dans senaste samtal med Ronnie..... HÄR!

Och nu - klar med besiktningen Lyssna!
/per

torsdag 29 december 2011

Mer strul med servicebilen

Dramat fortsätter, talade precis med Ronnie och det andra lagret kommer INTE att klara ett Dakar. Det behövs ett till så snart det går.


Jag lyckades hitta det lager som David sitter på flyget med men vi behöver ett till, helst så att det kan skickas med DHL i morgon.

I Argentina visar det sig att de inte ens har naven till den bilen i sina listor att beställa då den inte på något sätt saluförs där.
Ronnie och jag resonerade lite och hjälp med letandet emottages tacksamt. Jag har ringt till en del handlare i stockholmsområdet men det behövs ett ordentligt letande i större område.
Ett förslag är USA med direktleverans till Hotellet i Mar del Porta. Delen vi söker är en navhub med artikelnummer 68030387AB.
Lyssna till vårt samtal HÄR
/per

onsdag 28 december 2011

En stilla natt på en landsväg i Argentina

Panik i Argentina!! Dodgen har fått hjullagerhaveri och Ronnie och Calle väntar nu på bogsering. De skulle behöva hjälp med vilket hjullager de skall leta efter. Bilen är en Dodge Ram 1500 -05. Framhjullslagret är det som pajat. Om det är någon här som vet vilket det skall vara så vore jag tacksam om ett mess eller ett telefonsamtal så att jag kan vidarebefordra uppgifterna... jag finns på 0709248100 alt per@tokeri.se. 
För övrigt kommer mitt samtal med Ronnie här! Rapport från Argentina!!!
/per

söndag 25 december 2011

Vissa laddar hårdrock, jag laddar kramsången

Det är ju en ganska stor sak för familen när man är borta i tre veckor och kör rally. Förra året läste jag in sagor på video som barnen kunde se på. Dessa åter använder vi i år.

För min egen del så tar jag med mig deras favorit godnatt sång för att kunna ha i depån när längtan blir för stor efter tjejerna hemma i Sverige.



Ganska långt ifrån Calles hårdrock. Det följer ju med en hel del annan musik också men det känns som just denna låt sticker ut lite.

lördag 24 december 2011

Ny kåpa redo att packas ner.


På julaftonskvällen så roade jag mig med att klistra lite dekaler på nya kåpan som ska med till Dakar rallyt. Nu är det bara en dag kvar innan avfärd mot Argentina. Känns som det mesta börjar trilla på plats och nervositeten börjar tillta.

Dykutrustning med i packningen inför Dakar


I väskan som jag tar med till Argentina så finns en något modifierad dykutrustning. Iden till detta började med ett tips från våra Australensiska vänner. Tanken är att andas lite (30 minuter) 100% syrgas de kvällar som depån ligger på riktigt hög höjd.

På servicebilen ligger därför två stora dykflaskor fyllda med syrgas. I vila så borde dessa räcka till att andas 100% syrgas i ca 5-6 timmar. I väskan på flyget tar jag sedan med en normal Nitrox dykregulator som klarar 100% syre. Regulatorerna är anpassade av Tord på TVM-divelop för att vara lite mer bekväma att andas i på land.

Förhoppningsvis ska detta ge lite bättre återhämtning de dagar då tävlingen går på hög höjd.


torsdag 22 december 2011

Dekal-kit på plats

Årets dekal-kit för Dakar 2012 trillande ner i brevlådan idag. Det är Thorsells Reklam som har hjälpt mig att ta fram dekalerna.


Utöver dessa dekaler så kommer hojen att utrustas med en hel del lösa dekaler på tankar och övriga sidor.

Jackan klar idag

Husaberg har hjälpt mig med körkläder till Dakar. Dessvärre så har dom ingen jacka som passar fullt ut för ökenrally.


Jackan är i grunden en Husaberg Racing Pro Jacket. För att klara av värmen ute i öknen där det kan bli upp till 50 grader i skuggan så krävs lite ventilation.


På varje ärm så har vi därför sytt in två dragkedjor som kan ge extra ventilation.


Fram på jackan finns två stora fickor som är designade så att man kan öppna dom med handskarna på vilket är bra. Problemet är att fickorna är ganska öppna och har man lite reservdelar i dom så finns en risk att de trillar ur. Vi har därför sytt in kardborrband för att gör det svårare för mina prylar att trilla ur.
  

Kragen är också designad för lite kyligare breddgrader och är inte tillräckligt stor för nackskydd.


För att lösa problemet med nackskyddet så har vi sytt in en degkedja som gör att man kan byta ut vilken kragen som man vill. Är det kyligt så kör man med originalkragen annars med kragen som är anpassad för nackskydd. 


På ryggen har vi satt på en extra ficka som kan stängas med en dragkedja. Här är tanken att satellittelefon och lite elektronik ska förvaras.

Hantverket med jackan är gjort av Tonys Sy Atelje.

onsdag 21 december 2011

Husaberg jacka för ökenrally


Förra året hade jag en orange KTM jacka på mig under Dakar. I år så hjälper Husaberg till med kläder både vid sidan och under loppet så att det ska se lite bättre ut. Dessvärre så har Husaberg ingen jacka som anpassad för ökenkörning.


För att lösa problemet så har jag lämnat in jackan hos Tonys syatelje för att bygga om den till rally stuk. Här så testar jag hur nackskyddet funkar med den nya kragen. Återkommer med fler bilder när den är helt klar. Vilket ska vara i morgon.

Glesys ny sponsor för Dakar 2012


GleSYS är ny sponsor av min Dakar satsning 2012. Det känns väldigt kul att GleSYS nu hjälper mig att nå målet i världens tuffaste rally, Dakar rallyt.

tisdag 20 december 2011

Hot Snacks sponsrar med däck dag 11



Hot Snacks sponsrar med däck dag 11. Detta är ödesdagen då min motor gick sönder under Dakar rallyt 2011. Få hoppas att etappen går bättre 2012.

måndag 19 december 2011

Beskrivning av sträckorna under Dakar 2012

Nu finns en beskrivning här av alla sträckor under Dakar 2012. Lämpligt nog finns också mina däcksponsorer nämnda under respektive dag. 

Är det någon som har förslag på bättre beskrivningar av sträckorna så kommentera på sidan så tar jag till mig av idéerna.

lördag 17 december 2011

Dakar 2012 Official Teaser


Igår släptes den officiella Dakar 2012 Teaser. Man blir ju lite sugen när man ser detta.

Botkyrka MK sponsrar däcken dag 10


Min hemmaklubb Borkyrka MK sponsrar däcken dag 10. För den som är sugen så finns det fortfarande 5 dagar kvar att sponsra. Så skynda, skynda för nu är det bara en dryg vecka kvar till avfärd mot Buenos-Aires och Dakar 2012. 

torsdag 15 december 2011

Slutspurt inför Dakar

I torsdags var jag och körde ett stenhårt pass på gymmet och sträckte till min axel ordentligt. Halva helgen har jag varit justerad och det är först nu som jag är tillbaka på banan igen. Jag har därför bestämt att min hårdträning inför Dakar är slut. Från nu och till start kommer det bara att bli några lugna jogging turer på 5km eller så.

Jag känner mig också ganska stel efter höstens träning. Min tanke är därför att försöka få till några tillfällen med massage fram till start.

Nuvarande matchvikt är 74,5kg och det skulle nog inte skada med lite extra julmat så att jag kommer upp på 76kg lagom till start. 16 dagars plågande av min kropp kommer att kräva att det finns lite att ta av.

måndag 12 december 2011

Följetongen om reservhjulet går mot sitt slut.



Jag har nu fått klartecken från Iberia att ta med däcket på flyget till Buenos-aires. De ville ha 150 Euro för besväret vilket är ca 3000kr billigare än att skicka det med DHL. Känns fint att ha en lösning på plats som inte blev allt för dyr.

söndag 11 december 2011

Plan B sponsrar däcken dag 9

Mina kompisar i Plan B sponsrar däcken dag 9.

-kör först, så väntar vi i mål.

Det finns fortfarande dagar kvar att sponsra för den som är sugen men, nu har jag i alla fall mer än hälften av dagarna sponsrade. Det är jag mycket glad för.

torsdag 8 december 2011

Fernet Branka sponsrar Dakar

Idag offentliggjordes en rad sponsorer av Dakar 2012.


Glädjande nog så sponsrar Fernet Branka Dakar och kommer därför att finnas tillgänglig i alla Depåer i Argentina.

tisdag 6 december 2011

Folksam försäkrar mitt Dakar


Dakar är ju inte helt riskfritt som jag fick erfara förra gången jag försökte. En axel ur led gick ju att hantera men det finns ju andra saker som också kan hända. Idag tecknade jag därför en försäkring som täcker rallyt och jag blev förvånad även i år över hur billig den var. 1 750kr fick jag betala för en försäkring som täcker all akutvård och hemtransport om det skulle behövas. Jag tycker det känns billigt.

söndag 4 december 2011

Detta äter jag en tävlingsdag i Dakar

Jag är riktigt dålig på att äta under en tävlingsdag. Äter jag fast förda innan jag tar ut mig så blir jag helt seg och kan inte fokusera. Därför lägger jag upp det så här:

Börjar dagen med en lätt frukost, Flingor mjölk och en liten macka och jos typ.

Efter frukost så äter jag ingen fast föda förrän efter målgång så den sista specialsträckan. Fram till målgång på specialen så dricker jag ca 5 liter Fairing Energy Booster vilket ger mig drygt 2000 kcal energi.

När väl specialsträckorna är avklarade så har jag med mig lite olika typer av bars som jag äter på transporten till depån. Den sträckan kan vara upp till 70mil så här behöver man äta lite för att ta sig i mål och det gör inte så mycket om man blir lite seg.

Väl inne i depån på eftermiddagen/kvällen så äter jag allt som jag kan få ner. Jordnötter, mat, bars m.m. Så mycket kalorier som möjligt. Enligt min pulsklocka så gör jag av med ca 11 000 kcal per dag vilket inte går att få i sig med normal kost. Detta betyder att jag äter allt jag kommer över och ändå kommer jag att tappa ca 5kg på resan mot Lima.

Min nya favorit bar är för övrigt den här.

lördag 3 december 2011

Ullmax hjälper mig med underställ till Dakar



Ullmax hjälpte mig med underställ till Dakar 2011 och de stödjer mig även i 2012 års Dakar rally. Under alla skydd så har jag 100% Ullmax. Längst in så har jag deras Micro Boxer Men. Längst ner i cross-stövlarna så har jag strumpor av typen Coolmax Sock Classic. Under benskydden så har jag Ullmax Micro Pants som jag har klippt till lite så att de ska passa mig bättre. På överkroppen innanför kroppsskyddet så har jag Ullmax Micro T-shirt.


Jag är mycket nöjd mer hur kläderna har fungeat hittills och ser fram mot att köra med dom i ett Dakar rally till.

KWservice ny sponsor

KWservice är auktoriserad återförsäljare av KTM och Husaberg. KWservice hjälper mig med delar, tillbehör och bra tips om Husaberg hojarna.


Om du vill hjälpa en som hjälper så köp dina KTM och Husaberg hojar och delar av kwservice i Strängnäs.

torsdag 1 december 2011

Reservhjul på plats

Nu är i alla fall reservhjulet på plats i Sverige.


Nästa utmaning blir nu att få det till Buenos Aires till den 27:e december.

Hjulet väger 36,4kg så det är inte bara att ta med det som handbagage på flyget. Jag ska prata med Iberia för att se vad dom ska ha för att ta med det på flyget när vi åker. Annars har jag fått ett pris på 4500kr för att skicka det med DHL. Det känns nu som om problemet med extra reservhjul börjar få en lösning även om det kostar en slant.