torsdag 21 oktober 2010

Kamratandan låter vänta på sig lite till

Jag och Husaberg har lite svårt att bli riktiga kompisar. Jag försöker verkligen men det går lite trögt.

Idag var det dags för den första natt träningen för säsongen och jag tog mig därför ner till Botkyrka för att ta några varv på endurospåret. I helgen kittade jag hojen med mina gamla lampor. På hjälmen använder jag två Xenon-lamor och fram på hojen sitter en mask med ytterligare två Xenon ljus.
Allt gick fint i 5 varv men i slutet på det sjätte varvet började problemen. Masken fram slocknade helt. Jag trodde att lampan hade gått sönder. Eftersom jag fortfarande hade två xenonljus kvar på hjälmen så fortsatte jag som ingenting hade hänt. En kilometer senare blinkar hjälmlamporna till och hojen dör. Jag försöker så snabbt som möjligt slå av allt som drog ström men detta var naturligtvis för sent.


Mitt i mörkret står jag nu utan ljus och ställer den frågan som jag gjort tidigare. Vart är kicken? Eftersom inget händer när jag trycker på startknappen så var det bara att börja gå till depån. Väl i depån så hittade jag en starthjälp i bussen och tog med den ut i skogen igen för att försöka starta hojen.


På plats ute i skogen kopplar jag in starthjälpen och inget händer för att det visade sig att starthjälpen var urladdad. Inte så glad i hågen går jag tillbaka till depån igen och sätter starthjälpen på laddning i 20minuter.

Efter en kopp kaffe går jag ut till hojen igen och försöker få fart på den. Laddningen räckte inte och det blev bara att knuffa hojen tillbaka till depån. Detta är andra gången som jag får knuffa hojen tillbaka till depån. Jag börjar se en trend som jag inte riktigt gillar.

Jag kör med samma ljus som jag använde tidigare på min gamla KTM 250 och det fungerade alltid utan problem. Min gissning är att fyra Xenonljus är ett för mycket för Husaberg hojen. På gamla hojen hade jag det stora 3-fas elsystemet och det var troligen lite kraftigare än det som sitter original på Husaberg. Ska testa att slå av ett av ljusen och se om det hjälper. Lite tråkigt men tre xenonljus lyser ganska bra det också.

Får verkligen hoppas att trenden med att jag knuffar hojen till depån är på väg att ta slut. I och för sig är det ju bättre att knuffa hojen till depån nu än på novemberkåsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar