fredag 31 december 2010

Dagens Bodinger:

Varsågoda:

[url]http://soe.se/foto/2010dakar/101231%20bodinger.mp3[/url]

torsdag 30 december 2010

Startklar

Dagens rapport från Bodinger kommer här. Efter en lång dag i besiktningen ringde Ronnie på väg från att ha lämnat in hojen i parc farmé, en inhängnad där ingen får pilla med hojarna, dvs där står hojen när du är klar. Detta betyder startklart för Ronnie och slappardag imorrn. Starten går 1/1. Ikväll blir en human tid i säng alltså. Håller tummarna för Berglund, som har sin hoj kvar att passera besiktningen, men han har ju betydligt mer rutin på grejorna.

Varsågoda:

http://soe.se/foto/2010dakar/101230%20bodinger.mp3

Har f ö pratat med produktionen på Eurosport och gett dem alla länkar kors och tvärs. Sade att det sitter massa hojentusiaster och spammar statistik, skvaller teorier och info om rallyt. I denna och dakartråden. Vi hörs.

Mvh Calle

onsdag 29 december 2010

Bodingers första rapport

Hej.

Idag ringde Ronnie på en lite skrapig telefon och jag spelade in den första av många rapporter från Dakar-cirkusen. Vill ni ställa frågor till Ronnie, gör gärna det på denna sida.

http://forum.soe.se/showthread.php?t=45810

När jag hör mer gör också ni det.
Håll till godo.

http://soe.se/foto/2010dakar/101229%20bodinger.mp3

Mvh Calle

söndag 26 december 2010

Rapportering från Rallyt

Många sidor på nätet kommer att följa dakar rallyt. Jag kommer dock att ringa hem varje dag och rapportera hur det har gått under dagen. Har införskaffat en satellittelefon för ändamålet. Här på bloggen kommer det sedan att dagligen finnas en uppdatering över hur det går. Har du frågor som du vill ställa så kan du kontakta Calle Hagenblad på tel. 0732-324592 eller skriv dom i en kommentar på bloggen. Calle tar då med frågorna och ställer dom när jag ringer nästa dag.

Andra som skriver om rallyt är:

För dig som vill följa rallyt via Iphone så finns också en egen app som du kan använda.

lördag 25 december 2010

Hojen är framme i Buenos Aire

Läste idag på Dakar rallyts nyhetssida att hojen nu är framme i Buenos Aires. Båten som har med de flesta europeiska fordon till Dakar rallyt har nu anlänt i Buenos Aires hamn.

Själv åker jag tillsammans med övriga Team Scandinavia den 26:e från Arlanda till Frankfurt. Från Frankfurt vidare till Madrid och därifrån flyg till Buenos Aires. Frankfurt har ju varit en av flygplatserna som har haft ordentliga problem på sistone så vi får hoppas att allt nu flyter på enligt plan när vi ska dra iväg den 26:e.

Känner du till att det skulle vara något problem på vår tilltänkta rutt så hör av dig så vi kan försöka ta en annan väg.

De sista sagorna är på plats

Jag hade ju lovat mina tjejer att läsa in tre sagor på film innan jag åkte iväg till Dakar rallyt. Det är därför som jag nu sitter på natten efter julafton och redigerar film för glatta livet. Nu är i alla fall de två sista filmerna klara.






När jag är borta så har jag också lovat mina tjejer ett litet paket varje dag som pappa är borta. Konceptet har tjejerna döpt till "Pappa borta presenter". Eftersom jag är borta i 24 dagar så har det blivit 48 paket som nu ligger snyggt i en korg och väntar.

Jag tror nu att jag kan fokusera 100% på att få med mig alla saker på flyget den 26:e till Buenos Aires.

onsdag 15 december 2010

Magnetproblemet är löst


Magnetproblemet fick en snabb och enkelt lösning. Jag fick tips om att Clas-Ohlson sålde magneter. Eftersom jag jobbar 200meter från Clas-Ohlson så gick jag förbi på lunchen och köpte fem magneter.

tisdag 14 december 2010

Vart köper man starkare magneter?

Jag hade tänkt att köra med Husaberg original framhjul på Dakar. Enda problemet med detta är att magneten som styr trippen är lite för klen. Om man har riktigt bråttom så missar trippen lite vilket gör det svårt att navigera. Jag har lyckats få tag i en starkare magnet men jag skulle behöva minst tre till för att det ska kännas riktigt bra. Det vore bra om jag hade en magnet till varje hjul så att jag slipper skruva över magneter mellan de olika hjulen på kvällarna.

Hör av dig om du vet vart man får tag i magneter.



måndag 13 december 2010

Kåsan 2010

Här är filmen från kåsan, som slutade med feber på sträcka två på natten.



fredag 10 december 2010

Underställen i Dakar sponsras av Ullmax



Ullmax hjälper mig med underställ i Dakar. Vi har fört en dialog om detta under hösten och på Novemberkåsan testade jag Ullmax underställ i skogarna utanför Gävle. Det kändes riktigt bra och jag tror det kommer funka fint även på Dakar. Det jag kommer att använda ur sortimentet är kalsonger, strumpor och underställ på över och underkropp. Återkommer med en rapport över hur det kändes efter Dakar äventyret. Miljön i Argentina och Chile skiljer sig ju en del från terrängen utanför Gävle.

tisdag 7 december 2010

måndag 6 december 2010

Slutträning inför Dakar

Jag har drabbats av en seg förkylning som har hängt i sedan Novemberkåsan. Träningen har därför kommit av sig i slutspurten inför Dakar rallyt. Jag hade ju planerat att hänga i med träningen ända fram mot jul men det är först nu som jag börjar komma i form igen efter förkylningen. Siktar dock på att ta mig ut på ett pass längdskidor i morgon.

söndag 5 december 2010

Dakar 2011 official promo video

Det är inte så lång tid kvar nu men man blir ju lite sugen när man ser den här.



Hojen är på väg över Atlanten

Hojen är lastad och på väg över Atlanten till Buenos Aires. Den kan förhoppningsvis hämtas ut den 28:e december. Då har vi två dagar på oss att fixa det sista innan start. Om allt går som planerat så ska det inte vara några problem men normalt händer det ju alltid något. Det vore ju också fint om jag kunde få några timmar på hojen så att men blir lite säker på att allt funkar som det ska.

En film från eurosport om lastningen.